tag:blogger.com,1999:blog-7675817472165936853.post5788063921800088890..comments2024-03-28T10:41:25.210+01:00Comments on Kuchnia obłędnie zdrowa: Inne risotto ze szparagami - quinoa w roli głównejKingahttp://www.blogger.com/profile/14210888967183355944noreply@blogger.comBlogger8125tag:blogger.com,1999:blog-7675817472165936853.post-28350143333977700152011-05-18T19:43:59.509+02:002011-05-18T19:43:59.509+02:00ja planuję risotto (ale z ryżu) też ze szparagami,...ja planuję risotto (ale z ryżu) też ze szparagami, bo mój LLordzik nie jadł prawdziwego risotto, ale Twoją wersję również wypróbuję :)Agata Chmielewska (Kurczak)https://www.blogger.com/profile/15358029938542898926noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-7675817472165936853.post-56873592478787394572011-05-17T22:47:18.346+02:002011-05-17T22:47:18.346+02:00Wiesz myslalam nad tym, zeby polaczyc szparagi z q...Wiesz myslalam nad tym, zeby polaczyc szparagi z quinoa. <br />Robilam takie danie z quinoa z dodatkiem topinamburow i troche kolor mialo nijaki, musialam "podkolorowac" zielonym groszkiem. Tutaj z zielonymi szparagami problem znika.thiessahttp://sfinjak.wroclaw.pl/eggblognoreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-7675817472165936853.post-12708786789017333192011-05-17T19:01:12.393+02:002011-05-17T19:01:12.393+02:00W tym przypadku będzie to "quinotto" lub...W tym przypadku będzie to "quinotto" lub "quinoa risottata" (czyli przygotowana jak risotto). Ale to drugie określenie to raczej w kontekstach włoskojęzycznych bym używała.italia od kuchnihttps://www.blogger.com/profile/11414241322007811827noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-7675817472165936853.post-42838307493916347232011-05-17T17:22:17.299+02:002011-05-17T17:22:17.299+02:00Lekka, wiem, wiem przesadziłam z ilością zdjęć, al...Lekka, wiem, wiem przesadziłam z ilością zdjęć, ale nie mogłam sie zdedcydować, potem coś pousuwam. I masz rację, metodą jest dać sobie szanse i spróbować czasem coś czegoś się jeszcze nie jadło, choć składniki lub wygląd nie zachęcają.<br /><br />lashqueen, właśnie, tylko wydaje mi sie, zę nazwa risotto odnosi się stricte do ryżu i to dodatkowo właściwego np. arboiro, carnaroli... Robiłam takie"risotta" z różnymi ziarnami i metodą robienia risotta, w tym z quinoa, orkiszem, kaszą i faktycznie oprócz smaku ziarna, inna jest konzystencja. Dlatego zastanawiałam sie czy są moze nazwy takich dań dla poszczególnych ziaren.<br /><br />kikimora, zaszalej z komsą, warto! Znam niejednego, który jak spróbował, to przepadł na dobre!<br /><br />nat, bardzo sie cieszę, że moja potrawa i jej strona wizualna przypadły Ci do gustu :).Kingahttps://www.blogger.com/profile/14210888967183355944noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-7675817472165936853.post-70563009056700241792011-05-17T16:28:24.124+02:002011-05-17T16:28:24.124+02:00Bardzo ciekawy przepis :)
Fantastycznie to podałaś...Bardzo ciekawy przepis :)<br />Fantastycznie to podałaś - naprawdę jestem po wrażeniem =)<br /><br />pozdrawiam!nat.https://www.blogger.com/profile/00316364915863619155noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-7675817472165936853.post-45193333167509293152011-05-17T15:12:28.036+02:002011-05-17T15:12:28.036+02:00Nigdy jeszcze nie jadłam komosy ryżowej, niemniej ...Nigdy jeszcze nie jadłam komosy ryżowej, niemniej przepis jest bardzo zachęcający, bo wszystkie pozostałe składniki znam i BARDZO lubię. Wygląda bardzo zachęcająco ;)kikimorahttps://www.blogger.com/profile/07945166722188818486noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-7675817472165936853.post-71747205846136513362011-05-17T12:53:40.325+02:002011-05-17T12:53:40.325+02:00Teoretycznie risotto można wyczarować z każdego zi...Teoretycznie risotto można wyczarować z każdego ziarna. Widywałam już najróżniejsze. Ja pozostaję jednak przy ryżu i ewentualnie jęczmieniu (orzotto), bo te ziarenka mają najwłaściwszą strukturę do tego dania, pozostają al dente. Inne ziarenka wolę jednak z wody, doprawione oliwą i dodatkami.italia od kuchnihttps://www.blogger.com/profile/11414241322007811827noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-7675817472165936853.post-84876741401299369232011-05-17T11:33:54.640+02:002011-05-17T11:33:54.640+02:00Oj, bo jak coś dobre, to będzie smakowało, nawet j...Oj, bo jak coś dobre, to będzie smakowało, nawet jak się jest przekonanym, że się tego nie lubi.:)<br />Taka jest moja teoria na ten temat.:)<br />Tylko z jednym widzę problem - żeby dać sobie szansę.:)<br />Znakomite danie i świetne zdjęcia.:) Aż bym miała problem z wybraniem najlepszego - najbardziej podoba mi się chyba to nad składnikami.:)Lekkahttps://www.blogger.com/profile/13033618731097434820noreply@blogger.com