Świeży zielony groszek – moje odkrycie tego roku!!! Znałam tylko smak mrożonek i groszku z puszki. I z reguły występowała w połączeniu z marchewką, rozgotowane, miękkie, papka, bleee. A tu nagle okazuje się, że na targu jest świeży, a jego smak jest zupełnie inny od znanego mi do tej pory. Smak wspaniały! Jak się dowiedziałam groszek najlepiej łączć się z listkami mięty. Na to połączenie nigdy bym nie wpadała i z dużą rezerwą, przełamując opór spróbowałam. Wyszło wspaniale, polecam! Po tym eksperymencie zamierzam jeść groszek podobnie jak szparagi – aż zniknie z targu.
Wykonanie:
Groszek ugotować na parze, co zajmuje 5-7 minut. Następnie wymieszać z miętą i łyżką oliwy na porcję.
Groszek ugotować na parze, co zajmuje 5-7 minut. Następnie wymieszać z miętą i łyżką oliwy na porcję.
Idealne danie na te obecne upały. Jutro robię! Dziękuję za inspirację :)
OdpowiedzUsuńTeż odkryłam świeży groszek długo po puszkowanym. I miałam swego czasu nawet takowy w ogródku...nie ma lepszego od całkiem własnego ;)
OdpowiedzUsuńPysznie się zapowiada :) Pozdrawiam :)
OdpowiedzUsuńgroszek uwielbiam
OdpowiedzUsuńwłaśnie taki świeży
ale z miętą nigdy go jeszcze nie spróbowałam, dobrze, że rośnie w ogrodzie..
ech... Czy blog jest inspirowany filmem Julia & Juliet? hmm...
OdpowiedzUsuńpotrawy obłędne, niestety nie dla każdego zdrowe.
OdpowiedzUsuńmmmmm niezle przystawki ale gdzie kolacja?
OdpowiedzUsuńadditional reading cheap designer bags replica get more high replica bags website link replica ysl bags
OdpowiedzUsuńread what he said go our website you could try this out important source Hermes Dolabuy
OdpowiedzUsuńreplica bags in london use this link q9n20r1o78 replica bags joy replica bags online shopping india replica hermes handbags i1l57u4j70 replica bags thailand anchor s3e91t1n37 replica louis vuitton handbags 9a replica bags
OdpowiedzUsuńhis explanation best replica bags original site replica gucci bags find out aaa replica bags
OdpowiedzUsuń