
Zdjęcia pochodzą z
zeszłego roku. Wtedy jeszcze był czas na ich robienie z rzadka. Aktualnie życie
przyspieszyło tak, że już nie kontroluję upływających dni tygodnia. I pomyśleć,
że w zeszłym roku narzekałam na tempo życia, kiedy dziś wydaje mi się ono
lekkim truchtem z dużą ilością przystanków, wobec obecnego galopu. Aż boję się
pomyśleć co będzie za rok…
Ale ad rem. Oto przepis z niezawodnego BBC
Good Food.
Cytuję w oryginale.
Składniki na 4 osoby:
- cebula- pokrojona w kostkę;
- średniej wielkości dynia ok. 500 g. –
obrana, wypestkowana, pokrojona w cząstki;
- 4
łyżeczki pasty curry - ja daję przyprawę
curry do smaku;
- 140 g. groszku - może być mrożony;
- ok. 240 g. cząstek ananasa z puszki – ja
daję obranego i pokrojonego w cząstki ananasa;
- olej do smażenia;
- 200
ml. bulionu;
- 200 ml. mleczka kokosowego light – dawałam
więcej;
- kolendra – świeża, posiekana + kilka liści do
dekoracji;
dodatkowo:
- ryż biały i czarny:
lub
- makaron;
- chilii dla koloru i ostrej nuty smakowej w razie używania curry w proszku;
Wykonanie:

2. Po 10 minutach
gotowania dyni należy dodać zielony groszek.
3. Po tym czasie
należy dodać ananasa i kolendrę. Całość gotować jeszcze przez kila minut.
4. Curry podawać z ryżem lub makaronem, ustrojone listkami kolendry. U
mnie dodatkowo curry pokropione odrobiną mleka kokosowego.
kdsf837fsx
OdpowiedzUsuńgolden goose outlet
golden goose outlet
golden goose outlet
golden goose outlet
golden goose outlet
golden goose outlet
golden goose outlet
golden goose outlet
golden goose outlet
golden goose outlet